Bespaar jij al met isolatie?

Veel woningen in België zouden veel energie en daarmee dus kosten kunnen besparen door hun woning te voorzien van isolatie. Door met isolatie te werken, blijft de duur gestookte warmte veel beter binnen de muren van het gebouw of de woning.

Dat resulteert erin dat de verwarming minder snel zal hoeven aanslaan en er dus aan het einde van het jaar minder betaald hoeft te worden aan de energiemaatschappij! Zeker wanneer er in de woning nog gebruik gemaakt wordt van andere besparende maatregelen, zoals een besparende CV ketel of zelfs een zonneboiler. U kunt de isolatie werkzaamheden ook combineren met uw zolder verbouwen, zo weet u zeker dat u direct bespaard. U kunt ook een contact met Kijzer Herentals opnemen voor een vrijblijvend bezoek om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Diverse manieren om te isoleren

isolatie buitengevelEr zijn diverse manieren om een woning of een gebouw te isoleren. Zo is er bijvoorbeeld de isolatie van het dak. Er wordt een isolerend materiaal aangebracht op het dak, zodat de warmte daar niet gemakkelijk kan ontsnappen. Alhoewel dit een interessante maatregel is om de woning te isoleren, zal het hoogste rendement doorgaans worden behaald door buitenmuur te isoleren.

Zeker wanneer de woning een vrijstaande woning of een hoekwoning is. Dan treed er doorgaans veel warmteverlies op via de buitenmuur. Door deze te isoleren, blijft er meer warmte in de woning en kan de besparing worden gerealiseerd.

Manieren om de buitenmuur te isoleren

Een populaire manier om dit te bewerkstelligen is de spouwmuurisolatie. De spouw is een stukje tussen de binnen- en buitenmuur welke open is. Dit is uiteraard niet heel gemakkelijk te bereiken, maar wordt gedaan door gaten in de buitenmuur te maken (in de voegen) en het isolatiemateriaal vervolgens in de muur te spuiten. Er worden op de diverse plekken in de muur gaten gemaakt, zodat het zich over de gehele spouw kan verdelen. Hier kunnen dakwerkers bij helpen.

Alhoewel deze manier om te isoleren populair is, het is niet in alle gevallen mogelijk. Niet alle woningen zijn namelijk voorzien van een spouw. En als het er niet zit, kun je het vanzelfsprekend ook niet isoleren. Een andere optie is om gevelisolatie toe te passen. Het doel blijft hetzelfde, maar er worden platen met isolatiemateriaal tegen de buitenmuur aan geplaatst en hier overheen zal vervolgens een sierpleister worden aangebracht om het netjes af te werken.